Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

Buitengebied van Haarlemmermeer krijgt glasvezel!

Het buitengebied van Haarlemmermeer krijgt glasvezel

De vraagbundeling is succesvol verlopen en dat betekent dat GlasDraad Haarlemmermeer direct start met de voorbereidingen voor de aanleg van een glasvezelnetwerk. Op 15 februari jl. werd de campagne van GlasDraad Haarlemmermeer enthousiast afgetrapt. Bewoners konden zich direct aanmelden voor glasvezel In samenwerking met een grote groep lokale ambassadeurs en het GlasDraad glasvezelteam werd de grens van 50% in het laatste weekend van de vraagbundeling gepasseerd. Daarmee is de komst van snel internet in het buitengebied veiliggesteld.

Actieve en enthousiaste ambassadeurs

“Een groot deel van het succes van deze campagne is mede te danken aan de ongelooflijke inzet van de grote groep ambassadeurs uit de regio. Zonder hun hulp was dit niet gelukt,” aldus GlasDraad campagneleider Henk Jan Witteveen.

Globale planning

Inmiddels is GlasDraad Haarlemmermeer druk in overleg met de gemeente en andere belanghebbenden om de uitrol van glasvezel in het buitengebied te realiseren. De planning is dat een deel van de bewoners al in het eerste kwartaal van 2020 wordt voorzien van glasvezel. Nog voor deze zomer worden de materialen besteld en zal de detailplanning voor wat betreft de aanleg bekend worden gemaakt.

Waarom glasvezel?

Glasvezel kan ook voor u een toekomstbestendige oplossing zijn. Bekijk de video en ontdek welke voordelen glasvezel u biedt.

Samen op weg naar glasvezel

Glasvezel in het buitengebied van Haarlemmermeer is hard nodig. Het is niet alleen beter voor het ondernemersklimaat, de werkgelegenheid en de infrastructuur, ook zorgt glasvezel ervoor dat u klaar bent voor alle toekomstige digitale ontwikkelingen op het gebied van werken, wonen, studeren, veiligheid en zorg op afstand. Daarom is op 15 februari 2019 onze glasvezelcampagne in het buitengebied gestart. En met succes, inmiddels heeft meer dan 50% van de bewoners en ondernemers uit het buitengebied van Haarlemmermeer zich ingeschreven. De aanleg van glasvezel gaat door!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen tijdens de vraagbundeling? Wij versturen met regelmaat nieuwsbrieven via de e-mail. Schrijf u dan hier in om deze nieuwsbrief te ontvangen.

Over GlasDraad Haarlemmermeer

Wij zijn GlasDraad Haarlemmermeer. Opgericht met de ambitie om bewoners en ondernemers in het buitengebied van Haarlemmermeer toegang te geven tot het supersnelle en betrouwbare glasvezelnetwerk. Gesteund door Mabin en de beursgenoteerde investeringsmaatschappij Tinc en met volop expertise en ervaring in eigen huis als het gaat om de uitrol en aanleg van glasvezel in heel Nederland.

Daarbij richten we ons exclusief op gebieden waar geen coaxnetwerk ligt, de zogenoemde ‘witte gebieden’. Hier zijn de internetsnelheden voor privé en zakelijk gebruik via ADSL of schotelontvangst zeer beperkt en zijn deze ook zeer moeilijk te verbeteren. Glasvezelnetwerken ontwikkeld door GlasDraad bieden hier een passende oplossing. Ruim 50% van de bewoners heeft zich ingeschreven voor glasvezel en wordt er begonnen met de aanleg van het netwerk. De planning is dat alle aangemelde adressen in het buitengebied in 2020 zijn aangesloten op het glasvezelnetwerk.

Glasvezel ook voor u?!

55% van de huishoudens in Haarlemmermeer heeft zich inmiddels al ingeschreven.
50%
inschrijvingen
=
start
aanleg

Meld u aan voor glasvezel

Met glasvezel heeft u toegang tot razendsnel internet en superscherpe televisie. Zo maken we ook het buitengebied van Haarlemmermeer klaar voor de digitale ontwikkelingen op het gebied van werken, wonen, studeren, veiligheid en zorg op afstand. Op deze manier zorgen we ervoor dat het buitengebied eindelijk eens vooroploopt.

Voordat de aanleg van glasvezel van start kan gaan, hebben we de voorwaarde dat meer dan de helft van de huishoudens zich inschrijft voor een abonnement. En dat is gelukt. De aanleg van glasvezel gaat door!

Planning aanleg glasvezel

Hieronder vindt u de planning van GlasDraad Haarlemmermeer.

1
Fase 1: voorbereiding met lokale ambassadeurs Gestart
2
Fase 2: vraagbundeling 15 februari 2019
3
Fase 3: 50% inschrijvingen behaald Uiterlijk 15 april 2019
4
Fase 4: start aanleg (bij 50% inschrijvingen) tweede helft van 2019

Help ons mee, word ambassadeur!

Wij kunnen niet zonder de inzet van lokale ambassadeurs: bewoners die de buurt door en door kennen en graag hun steentje willen bijdragen aan een succesvolle campagne. Dat kan op allerlei manieren, van verschillende hand- en spandiensten tot het faciliteren van kleinschalige informatiebijeenkomsten. Waar u zich prettig bij voelt. Bent u enthousiast over glasvezel en wilt u ons graag helpen? Meld u dan aan als ambassadeur door een email te sturen naar haarlemmermeer@glasdraad.nl.

Hoe werkt GlasDraad?