Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

De aanleg van glasvezel in de kleine dorpen en buurtschappen gaat door!

De kleine dorpen en buurtschappen van Haarlemmermeer krijgen glasvezel

De vraagbundeling is succesvol verlopen en dat betekent dat GlasDraad Haarlemmermeer direct start met de voorbereidingen voor de aanleg van een glasvezelnetwerk. Op 18 mei jl. werd de campagne van GlasDraad Haarlemmermeer enthousiast afgetrapt. Bewoners en ondernemers konden zich direct aanmelden voor glasvezel In samenwerking met een grote groep lokale ambassadeurs en het GlasDraad glasvezelteam werd de grens van 40% in het laatste weekend van de vraagbundeling gepasseerd. Daarmee is de komst van snel internet veiliggesteld.

Actieve en enthousiaste ambassadeurs

“Een groot deel van het succes van deze campagne is mede te danken aan de ondersteunende inzet van de groep ambassadeurs uit de regio. Zonder hun hulp was dit niet gelukt,” aldus GlasDraad campagneleider Sjouke van Dijk.

Globale planning

Inmiddels is GlasDraad Haarlemmermeer druk in overleg met de gemeente en andere belanghebbenden om de uitrol van glasvezel in het buitengebied te realiseren. De planning is dat een deel van de bewoners al medio 2020 wordt voorzien van glasvezel. Na de zomer worden de materialen besteld en daarna zal de detailplanning voor wat betreft de aanleg bekend worden gemaakt.

Glasvezel ook voor u?!

Over GlasDraad Haarlemmermeer

Wij zijn GlasDraad Haarlemmermeer. Opgericht met de ambitie om bewoners en ondernemers de kleine dorpen, buurtschappen en het buitengebied in het buitengebied van Haarlemmermeer toegang te geven tot het supersnelle en betrouwbare glasvezelnetwerk. Gesteund door Mabin en de beursgenoteerde investeringsmaatschappij Tinc en met volop expertise en ervaring in eigen huis als het gaat om de uitrol en aanleg van glasvezel in heel Nederland.

De planning is dat alle aangemelde adressen ook hier in 2020 zijn aangesloten op het glasvezelnetwerk.

Meld u aan voor glasvezel!

Op 18 mei gaf GlasDraad Haarlemmermeer de officiële aftrap voor de glasvezelcampagne in de kleine dorpen en buurtschappen. Dat is hard nodig, want met glasvezel heeft u toegang tot razendsnel internet en superscherpe televisie. Zo zorgen we met elkaar dat het netwerk in de kleine dorpen en buurtschappen van Haarlemmermeer klaar zijn voor alle digitale ontwikkelingen op het gebied van werken, wonen, studeren, veiligheid en zorg op afstand.

Voordat de aanleg van glasvezel van start kan gaan, hadden we de voorwaarde dat minstens 40% van de huishoudens zich inschrijft voor een abonnement. En dat is gelukt met elkaar. De aanleg van glasvezel gaat door!

Let op: De kleine dorpen Haarlemmerliede, Aalsmeerderbrug en Oude Meer maakten nog geen onderdeel uit van deze vraagbundeling. In deze gebieden start de campagne later dit jaar.

46% van de huishoudens in de kleine dorpen en buurtschappen in Haarlemmermeer heeft zich inmiddels al ingeschreven.
40%
inschrijvingen
=
start
aanleg

Vroege Vogel prijswinnaars

Binnenkort vindt de officiële verloting plaats van de GlasDraad Vroege Vogel actie. Kanshebbers waren de bewoners en ondernemers van de kleine dorpen en buurtschappen die zich al in de eerste weken van de campagne hebben ingeschreven voor glasvezel, snelle beslissers dus. De winnaars van de gratis glasvezelaansluiting, de Sonos Play one en de straat BBQ’s ontvangen persoonlijk bericht van de gewonnen prijzen.

Planning aanleg glasvezel

Hieronder vindt u de planning van GlasDraad in de kleine dorpen en buurtschappen van Haarlemmermeer.

1
Fase 1: voorbereiding met lokale ambassadeursGestart
2
Fase 2: vraagbundelingTot 15 juli 2019
3
Fase 3: 40% inschrijvingen behaaldUiterlijk 15 juli 2019
4
Fase 4: Aanmelden bij Service-ProvidersRond Sept 2019
5
Fase 5: start bouw (bij 40% inschrijvingen)Einde 2019
6
Fase 6: Aansluitingen gereedVanaf medio 2020