Glasvezel is een hele dunne draad van glas en maakt het mogelijk data te transporteren, met hoge snelheid over grote afstanden. Veel meer bestanden en veel sneller dan met kabel of ADSL. Bij glasvezel is sprake van een unieke verbinding tussen twee punten, elke gebruiker heeft een eigen glasvezelkabel naar de meterkast en hoeft die verbinding niet te delen. Oorspronkelijk werd glasvezel toegepast op hoofdroutes omdat daar de meeste capaciteit nodig is. Voor de distributie naar de woningen en bedrijven boden de koper- en kabelverbindingen voldoende capaciteit. Inmiddels zijn grote delen van de leidingen door glasvezel vervangen en rukt glasvezel steeds verder op richting de consument. Intussen zijn we toe aan de laatste fase: het aanleggen van glasvezel tot in de meterkast. Glasvezel is bij uitstek de technologie om de ontwikkelingen bij te houden. Zo blijft u helemaal bij de tijd. Bovendien is uw woning beter verkoopbaar, want een huis met snel internet is klaar voor de toekomst.
Glasvezel is een unieke verbinding van u naar de serviceprovider. Alles wat u doet over glasvezel is volledig onafhankelijk van de afstand van uw woning tot de straatkast waar de apparatuur zich bevindt. Voor de kabel geldt daarentegen: hoe verder van de straatkast, hoe trager en slechter de verbinding.
Deze unieke verbinding heeft ook zeer gunstige gevolgen voor uw digitale veiligheid. Zo kunnen gezondheidszorgdiensten via deze unieke glasvezelverbinding op een aparte poort worden aangesloten, zodat die diensten apart aan u geleverd worden. Uw verbinding met de zorgdienst is op die manier 100% veilig én stabiel.
Het glasvezelnetwerk wordt gebouwd om u tot wel 1000Mb (1Gb) aan snelheid te kunnen leveren. Interessant voor gamen, skypen, thuiswerken, streamingdiensten, maar ook het uploaden van bedrijfsdata of het beheer van een webshop. Ook zijn allerlei toepassingen mogelijk op het gebied van zorg op afstand, zoals cameratoezicht.
Glasvezel is ongevoelig voor alle weersomstandigheden en wordt niet beïnvloed door elektriciteitskabels, vliegtuigen of andere omgevingsfactoren. Daarmee is de verbinding via uw eigen glasvezel per definitie stabiel. Geen kleine storingen of haperingen meer in het netwerk, zoals bijvoorbeeld met een schotel of 4G verbinding.
Het glasvezelnetwerk van GlasDraad Haarlemmermeer is een ‘open’ netwerk. GlasDraad is eigenaar van de glasvezel en daarmee verantwoordelijk voor aanleg en onderhoud. Daarbij zijn alle serviceproviders welkom om diensten over het netwerk te leveren. U heeft de keuze uit meer dan 10 aanbieders die hun diensten aanbieden over het glasvezelnetwerk. GlasDraad Haarlemmermeer biedt u dus niet alleen gigasnel internet, maar ook keuzevrijheid en de mogelijkheid om over te stappen als een provider u niet langer bevalt.
GlasDraad is verantwoordelijk voor het netwerk. Zodra het netwerk is opgeleverd, komen er vrijwel geen storingen meer voor. Wij doen er alles aan om storingen en onderbrekingen te voorkomen. Heel soms worden er door wegwerkzaamheden of agrarische activiteiten wel eens glasvezelkabels geraakt. Als een kabel met meerdere glasvezelverbindingen kapot gaat, moet dit nog dezelfde dag opgelost zijn. Dit leggen we vast in onze voorwaarden en in de afspraken met de serviceproviders die de diensten leveren.
Surfen op internet blijft een favoriete bezigheid in het hedendaagse gezin. Van het opzoeken van informatie en vakanties boeken tot e-mail bekijken, videobellen, gamen, thuiswerken en studeren: het kan allemaal online. Dat geldt ook voor televisiekijken. Met glasvezel zult u een veel stabielere verbinding hebben, waar ook in huis. Steeds meer apparaten worden bovendien slim en op afstand bediend. De verwarming, verlichting en gordijnen bijvoorbeeld, maar ook extra veiligheidsopties zoals deurcommunicatie, valdetectie, brandmelders en camera’s in en om het huis. En ook het contact met de school van de kinderen en de huisarts vraagt om een snelle, veilige en betrouwbare verbinding. Glasvezel dus.
Jongeren kunnen tegenwoordig niet meer zonder internet. Een goede internetverbinding is niet alleen nodig voor school en studie, maar ook voor activiteiten als sport en muziek. En welke jongere houdt er nu niet van gamen? Tussen het studeren door even ontspannen op de gameconsole, tablet of computer. Met glasvezel geen probleem.
Zo lang mogelijk thuis blijven wonen in de vertrouwde omgeving, is een wens van menig oudere. Dat kan met zorg op afstand. En dus met glasvezel. Ook de (thuis)zorg werkt steeds meer digitaal. Niet alleen om het contact met vrienden en familie te bevorderen, maar ook om de veiligheid en zelfredzaamheid te vergroten. Tot slot zullen ook zorgaanbieders steeds meer gebruikmaken van de digitalisering, denk bijvoorbeeld aan:
Er zijn nog tal van andere redenen waarom snel internet belangrijk voor u kan zijn. Televisie kijken wordt alleen maar mooier, u beschikt met glasvezel over superscherp beeld. Series kijken van bijvoorbeeld Netflix wordt zo alleen maar leuker. Ook voor videobellen met familie en vrienden is glasvezel fijn. Skypen is zeer gemakkelijk met een snelle en stabiele glasvezelverbinding. Ieder moment van de dag. En uw woning is gewoonweg meer waard en makkelijker verkoopbaar.
Internet speelt een steeds grotere rol in de agrarische wereld. Het moet betrouwbaar zijn, snel werken, veilig zijn en klaar zijn voor alle toekomstige ontwikkelingen. Nu echter al wordt internet in de sector intensief gebruikt voor:
Bijna ieder bedrijf heeft een website en de meeste daarvan zijn ook actief op social media. Deze kanalen worden allemaal online beheerd. Mailen en bellen zijn nog steeds de ideale manier om klantcontacten te onderhouden. Maar u doet nog veel meer via internet. Informatie versturen, uw btw-aangifte en andere financiële zaken, bestellingen plaatsen en misschien wel uw webshop beheren. Met supersnel en betrouwbaar glasvezel kunt u vertrouwen op de hoogste kwaliteit.